• Javasolt gyogykezelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DR nő/DR úr / A RTG Mindkét láb 2.i Diffuz porosis Mko hallux valgus és az 1-es MTP Izületben arthrosis jelei látható. A 11-v-ös ujjak flexios tartásban ábrázolódnek. Mivel nagyon fájnak a térdeim és már a csípöm is milyen gyogymódot javasólnak?

        Dr. Németh Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Kedves Kérdező! A leírt röntgen leleten kopásos eltérések ábrázolódtak. A térd és csípőfájdalom hátterében részben a láb eltérései miatt megváltozott statikai gondok állnak. Emellett feltételezhetően a térdben és csípőben is kialakulhattak kopásos eltérések. Kezelését tekintve gyógyszeresen használhatók fájdalomcsillapítók, illetve átmenetileg szedhetők porcépítők is. A fizioterápiás és fürdőkezelések is jótékony hatásúak lehetnek. Emellett egy megfelelő talpbetét a statikai viszonyok rendezésével szintén hozzájárulhat a fájdalom csökkentéséhez. Ezen kezelések mellett persze nem hanyagolható el a rendszeresen végzett gyógytorna sem.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. április 01., 20:39; Megválaszolva: 2012. április 06., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: