• Kétségek között!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Először is nagyon szépen köszönöm a válaszát, de további kérdésem és kérésem lenne Ön felé. Az előző levelemben térdproblémáim miatt írtam, egy pár napja. Érdeklődnék még, hogy ha leírom Önnek a diagnózisaimat az alapján tudna-e nekem valami segítséget nyújtani. Mivel a lakóhelyemtől a Debreceni Klinika nagyon messze van ( 160km ) így igen nehézkes az odautazás. Ha a diagnózisaim és egyéb okok miatt indokoltnak látná, hogy felkeressem a Doktor urat, akkor milyen formában tudnám ezt megtenni? Gondolok itt a beutalóra és az útiköltség térítésre, mert helyileg Szegedhez tartozok. Diagnózis: 2009-Mezőtúri kórház: M5110, M5310, J4490, M1690, M4780 2010-Szentesi kórház: S8320, Gonarthrosis 1. s., Synovitis genus 1. s. M6580, Kontroll: Monoarthritis m.n.o M1310, K.m.n tényezők által okozott sérülés X59HO 2011 Szolnok MÁV kórház: M1690, M5130, M4780, M2550, Z9240, J4590 2011.7.18 Térd MR: Vélemény BNO u9990 Kóros nem látható 2011.09. Labor: Anti-nukleáris antitest negatív 2011.11.hó elektrofiziológiai vizsgálat: Bal oldalon L. IV. gyöki érintettség tünetei láthatók, az elektrofiziológiai vizsgálat a jobb oldali n. medianus és a jobb n. peroneus proximalis szakaszán jelez mérsékelt ingerületi vezetési zavart M4780 2012.01 Gerinc MR: elvégzett vizsgálat 34924-2-gerinc discopathia L.IV. min grad. Spondylosis min. grad, M4790, Spondylosis et spondylarthrosis cervicalis, minimális polidiscopathia cervicalis 2012.02 Neurológia: M2550, M4780, M5180, M1690 Ezek a diganózisaim, és az lenne még a kérdésem, hogy felvetődött benenm az a kérdés, hogy a húgomnak kienböck féle betegsége van, 20 éve műtötték, és hogy genetikailag lehet e nekem is ez a betegségem? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Sütőné

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Leírása alapján panaszai hátterében több dolog is állhat. Érintett a gerince, a térde, illetve az idegek vezetése sem élettani. Pontos választ nem tudok adni, mert néhány diagnózis ellentétben áll egymással. Ha fel szeretne keresni, akkor nem a debreceni klinikára kell jönnie, hanem a Kenézy Kórházba, beutaló nem szükséges. Az útiköltség térítés már nehezebb ügy. Ha ismereteim pontosak, az OEP csak a területileg illetékes intézetek és a lakása között térít, de erről pontosabban a megyei egészségbiztosítási pénztárnál érdeklődhet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 05., 17:41; Megválaszolva: 2012. március 07., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: