• combfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 3 és fél hónappal ezelőtt hirtelen (aznap szinte semmilyen komolyabb fizikati tevékenységet nem végeztem) elkezdett nagyon fájni a jobb combom belső oldalának közepső része. A következő pár napban kicsit javult a helyzet, de utána megint egyre jobban kezdett fájni., nyugalmi állapotban is. Mivel rendszeresen futok, és kb. 3 évvel ezelőtt ugyanezen a combomon volt egy húzódásos sérülésem, arra gondoltam, hogy esetleg valami miatt ez a korábbi sérülés újúlt ki. Teljesen leálltam a futással, kenegettem különféle sportkrémekkel és vártam hogy elmúljon a fájdalom, de a pihentetés ellenére nem akart múlni. A bal combom belső felének közepén van egy nyomásra érzékeny terület, és úgy érzem mintha enyhén duzzadtabb és tömörebb lenne ott a lábam. Az ülés nagyon rossz, mert akkor az egész combba kisugárzik a fájdalom, menés közben pedig a lábnak a talajhoz csapódása okoz erősebb fájdalmat. Csináltattam egy ultrahang vizsgálatot, de az orvos nem talált semmilyen eltérést. Elmentem ortopéd orvoshoz is, aki elküldött röntgen vizsgálatra, de az is negatív lett. Jelenleg Rheumon forte kenőccsel kenegetem és kaptam egy gyulladásgátló gyógyszert amit egy hónapig szednem kell (előtte már két hétig szedtem egy másik fajtát gyógyszert is). Viszont aggaszt, hogy a gyógyszerek és a kenegetés hatására sem múlik a fájdalom. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg milyen vizsgálatot lehet még végezni, hogy kiderüljön hogy mi okozza a panaszaimat. Sajnos már három hónapja nem tudok sportolni a lábfájás miatt (illetvve nyugalmi állapotban is fennállnak a panaszaim), ami eléggé megvisel, mert elég mozgásfüggő vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nem zárható ki egy nagy fokú izomhúzódás, rándulás. Ezek 3-4 hétig is fájhatnak pihentetés mellett is. Rosszabb esetben gyulladás is kialakulhatott, ami akár 6-8 hétig is fájhat megfelelő kezelés hiányában. Elvileg a szakadást észre kellett volna vegye az ultrahang, így ezzel az eshetőséggel nem számolunk. Ha továbbra is panaszos keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést, esetleg menjen el reumatológiára.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 07., 10:17; Megválaszolva: 2012. február 09., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: