Műtét utáni kórszövettani lelet értelmezése

Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás főorvos Úr/ Dr. Tót Judit klinikai szakorvos Asszony! Segítséget szeretnék kérni a mellékletként csatolt esettörténet ("Remények és csodák helyett kétségek...műtét után) során keletkezett, két nappal ezelőtt kézhez vett kórszövettani lelet értelmezésében, hiszen laikusként nem tudom megítélni a betegségem súlyát, nincsenek ismereteim a lehetséges kezelési formákról, a túlélési esélyekről, kilátásokról. Onkológiára még nem volt módom elmenni, de szeretném tudni, hogy a leletem alapján milyen adjuváns kezelésre számíthatok és a várható kezelés célja lehet-e végleges meggyógyítás vagy csupán palliatív kezelésről lehet szó? Szükség lehet kemoterápiára, vagy sugárterápiás és hormonális kezelésre számíthatok? Amennyiben az utóbbi, akkor milyen dózist kaphatok és milyen mellékhatásokkal kell szembenéznem? Kezeléseket illetően van választási lehetőségem, vagy csak annyi, hogy beleegyezek-e vagy sem? Tudom, nehéz döntés vár rám, ezért is kérek segítséget, amennyire lehet. Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza szövettan témában

Kedves Kérdező!

Sajnos elég rossz minőségben olvasható a lelet, bizonyos szavak csak sejthetőek, igy nem merek felőséggel válaszolni.

Kérem töltse fel újra!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. június 23., 16:55; Megválaszolva: 2015. június 28., 19:42
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
mit műtöttek ki?
tisztelt Doktornő! Nem tapintható képlet cytológiája: apocrin metaplasia jeleit mutató ductulis eredetű hámsejtek.kisebb csoportban atipia jeleit is...
van remény?
Tisztelt Doktornő! Nemrégiben írtam már Önnek citológiai eredményem után (,, HE festés után discotabilis kis számú Nuclear Grade I. ductalis...
mellrák műtét utáni onkológiai...
Tisztelt Doktornő! 2015. május 12-én melldaganattal műtöttek, mely során az elváltozás széles excisioját és azonos oldali sentinel nyirokcsomó...
Daganat
Tisztelt doktor úr/nő... Széleiken és részben állományukban számos helyen mind thermikusan, mind mechanikusan károsodott emlőrészek láthatók. A...