• lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő

        Cardilopint szedek 2x1 5mg a magas vérnyomásomra, és egy pár napja erősen dagadnak, vizesek a lábaim. Orvosom azt mondta hogy ez nem okoz semmiféle gondot, nyugodtan szedjem tovább a gyógyszert. Ön szerint? Milyen mértékű lábdagadás, ödéma"elfogadható"?

         

        Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Kedves kérdező! A lábdagadásért felelőssé tehető maga a Cardilopin is, a gyógyszer lecserélésével a tünetek pár napon belül megszűnnek. Ezen kívül számos ok vezethet lábdagadáshoz (túlsúly, vénás keringés zavara, szívelégtelenség), ha a gyógyszercserére nem változik az ödéma, ezeket is érdemes számításba venni. Nehéz megfogalmazni az ödéma "elfogadhatóságát", hiszen van, aki az enyhébb, gyógyszer miatti boka körüli duzzanatot is rosszul tolerálja, de masszívabb, ujjbenyomatot tartó, lábszárra terjedő ödéma esetén érdemes az egyéb okokat is kizárni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-15 09:17:31; Megválaszolva: 2010. február 15., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: