magas trombocitaszám

T. doktornő! Kb. 12 évvel ezelőtt a fejfájás okainak vizsgálódásakor derült ki, hogy agas a trombocita számon. Erre akkor Plavixot kaptam, ma Trombexet szedek. Az értékeim utóbbi 1 évben 820-970 ezer között mozog. Kb. 5 év alatt volt 8 TIA és az utolsó kettő epilepsziás rohamba torkollott. Akkor derült ki a magas vérnyomás is. Mostani ellenőrzésen 1 millió 35 ezer lett a trombocita értékem. Erre a doktornő a trombex mellé Litalirt rendelt.( vérmyomás-csökkentőt is szedek napi 1/2 tabl. Valsartam) Elolvastam a mellékhatásokat és igen meglepődtem. - A többi értékem egyébként normális - Kérdésem? tud ajánlani kevesebb mellékhatással járó készítményt vagy kezelést, amivel a csontvelő-működés vagy a trombocita képződés csökkenthető? Köszönöm, hogy válaszol kérdésemre.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a trombocytaszám témában

Kedves Kérdező! Sajnos a trombocytaszám csökkentésére pillanatnyilag nem áll rendelkezésünkre más gyógyszer. Kérdés azonban, hogy csak a trombocytaszáma magas, vagy más eltérések is vannak a vérképében. A kezelés attól is függhet. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. január 16., 09:25; Megválaszolva: 2015. január 24., 16:22
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé zsíros...
Plazmaadás
labor lelet
Lehet, hogy leukémiás vagyok?
Tisztelt Hölgyem! 17 éves srác vagyok. A problémám a következő: mostanában gyakran vagyok fáradt, illetve, alacsony a vérnyomásom, emiatt néha...