• MR vizsgálat eredménye mit jelent

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Koponya MR vizsgálata Sagittalis síkú T1 súlyozott, axialis síkú T2 súlyozott és protondenzitású, valamint coronaIis síkú FLAIR felvételeket készítettünk, majd diffusiós méréseket végeztünk. Páciens CD kiadva A kamrarendszer szabályos helyzetű és tágasságú. A cisterna magna tágabb, egyéb extracerebralis liquorterek normális tágasságúak.lntracerebralisan pathologias folyamatra utaló intenzitás eltérés nem látható. Térfoglalásra utaló jel nincs. Az intracranialis basalis nagyereknek megfelelően normális jelvesztés van. A craniocervicalis átmenet szabályos. A diffusios képeken jeleltérés nem látható. A bal sinus maxillarisban 1 cm-es polypoid lágyrésztöbblet, a jobb sinus maxillarisban jelentős vastagságú körkörös fal menti nyálkahártyaduzzanat látható. Kisfokú nyálkahártyaduzzanat az ethmoidalis sejtekben és jobb oldalon a sinus frontalisban is megfigyelhető.

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüreggyulladás témában

        Kedves Kérdező! A lelet szerint a koponyájában kórosat nem találtak, a bal oldali arcüregben egy 1cm-es polip található, a jobb oldalon pedig arcüreggyulladást írtak le. Kis mértékű gyulladás a jobb oldali homloküregben is megfigyelhető.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 27., 09:33; Megválaszolva: 2011. november 28., 23:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés