Magas Ferritin szint

Tisztelt Doktornő! Laboreredményem emelkedett Ferritin szintet mutat, minden más vas anyagcserét mutató vizsgált értekem referenciatartományon belüli, de a labor által megadott határértéken mozog. A Ferritin 173,6 ug/L, vas 11,9 umol/L, Transzferrin 3,3 g/L, Transzferrin telítettség 15%, Teljes vaskötő kapacitás 82,1 umol/L. CRP 0,86 mg/L, süllyedés, GOT, GPT, Gamma GT , vérkép rendben. Szeretném megkérdezni, hogy az emelkedett Ferritin szint indolttá tesz-e postmenopauzában lévő nő számára további kivizsgálást? Köszönettel: Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza ferritin témában

Kedves Csilla!

Nincs jelentősége, ez nem nagy emelkedés. Egyébként ha magas a ferritin gyulladás krnikus betegség, daganat irányában lehet mellkas röntgen, mammográfia, hasi ultrahang, nőgyógyászat, fül orr gége, fogászat. De előtte egy ferritin kontroll egy hónap múlva, ha nem nő csak ilyen "magas" nem lesz feltehetően semmi a hátterében

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. július 24., 19:03; Megválaszolva: 2020. július 25., 17:31
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laborlelet értékelése
Kérném szíves szakvéleményét a laborleletem vérérték eltéréseivel kapcsolatban. Sajnos a leletet nem engedte a rendszer betölteni, ezért kiírtam...
Laborlelet értékelése
Kedves Doktornő! Laborleletemben 3 értékem eltérő: ferritin 209 limfocita 3,53 NRBC # átl.perox index 11 A többi érték rendben van. Kérem...
Magas Ferritin
Kedves doktornő! Fel eve a ferritin szintem 132 volt. Ma laborom 299, mellette emelkedett hemoglobin(160),retyculocyta(198) Tudna tanácsot adni,mi állhat a...
Hemokromatózis?
Tisztelt Doktornő! Pár napja voltam egy laborvizsgálaton ami a következő értékeket mutatta nem megfelelőnek: LDH 216 U/L * 240 - 480 Húgysav 183...
Magasabb Ferritin szint
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni a tanácsát férjem labor eredménnyemmel kapcsolatban. Ferritin szint + 361 (20-250) Nem tudom ezen...