Csomó combhajlatban

Kedves doktornő! Kijött a combom tövénél egy csomó kb. 1, 5 hete. Eddig azt hittem szörtüszőgyulladás, (bár nem szőrtelenítettem ott) mert fájdalmas volt és amikor megnyomkodtam kijött belőle genny és vér. Aztán egy idő után már nem jött ki belőle semmi, ezért nem figyeltem rá. Ma újra elkezdett érzékeny lenni, és mintha nőtt is volna, maga a csomó nem fáj, hanem felette a bőr. Nem jön ki belőle genny már. Lehet ezen a területen nyirokcsomó? Nagyon félek a limfóma lehetőségétől, azt olvastam hogy az ilyen ágyéki nyirokcsomók gyakoriak a limfómánál (bár nekem nem közvetlenül az ágyékon, hanem a comtövemnél van) . 1 hónapja volt nyaki UH-m, de az rendben volt. Közben 2 napja úgy érzem kezdek beleesni az influenza járványba is, az okozhat esetleg ezen a területen nyirokcsomóm megnagyobbodást? A hónaljamban is van egy ilyen szőrtüszőgyulladás, abból is kinyomtam a gennyet, de az ottani csomó már egyre kisebb.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza szőrtüsző témában

Kedves Kérdező!

Lehet nyirokcsomó ott, de az sosem oly felületes, és sosem ürül belőle kifelé genny v vér. Nyilván nem limfóma. Szerintem ezek szőrtüsző gyulladás, pattanás miatt vannak, vagyis azok, nem kell aggódni.

Kérdés: 2019. január 04., 11:26; Megválaszolva: 2019. január 04., 22:26
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lágyéki összekapaszkodó...
Kedves doktornő! KB. Másfél hete szőrtüsző gyulladásom van a lágyékom körül. Fájt és egy elmozdítható csómót éreztem alatta. Jártam...
Vérkép-elemzés
Én egy 61 éves nő vagyok, alapbetegségek nélkül (csontritkulás, gerincelcsúszás van, bélproblémák előfordulnak) . Ezidáig úgymond hiba-nélküli...
ITP-vérkép
Tisztelt Doktornő! Én egy 36 éves nő vagyok, aki 17 éves kora óta thrombocytopeniás (ITP) . Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L...
Trombózispanel értelmezése
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Meddőségi kivizsgálás keretében trombózispanel vizsgálaton voltam. V-ös faktor Leiden mutáció, Protrombin 20210A...
Labor eredmény
Tisztelt Doktornő, Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Évek óta a labor eredményemen egyes értékek az alsó határtérték alatt vannak. ...