Lágyéki összekapaszkodó nyirokcsomó

Kedves doktornő! KB. Másfél hete szőrtüsző gyulladásom van a lágyékom körül. Fájt és egy elmozdítható csómót éreztem alatta. Jártam sebészetes is, és ott megerősítették, hogy szürtüszőgyulladás. A fájdalom már elmúlt, de a területen van két nyirokcsomó (? ) amelyek összekapaszkodnak. Egy orvosi honlapon azt írták hogy az összekapaszkodó nyirokcsomók egyértelműen daganatra utalnak. Mi a vélménye? A szürtüsző gyulladás is okozhat ilyen összekapaszkodó nyirokcsomókat. Vizsgáltassam ki? Nagyon félek.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza szőrtüsző témában

Kedves LEvélíró!

Ön nem tudja megállapítani, hogy összekapaszkodó e, csak ultrahang vagy más képalkotó. Amíg a szőrtüszőgyulladás nem gyógyul, és a következményes nyirokcsomó elváltozást feltételezünk, nem érdemes tovább vizsgálódni. 2-3 hét után, amikor már feltételezhetően a gyulladás biztos megszűnt, esetleg nézesse meg a nyirokcsomót első körben háziorvosával, ha megvannak ultrahang készülhet róla. Önmagunknak nyomogatni nem szabad és különösebben vizsgálgatni sem ugyanazt a duzzadt nyirokcsomót, mert nem teszünk jót vele.

Kérdés: 2018. augusztus 29., 20:58; Megválaszolva: 2018. augusztus 29., 22:00
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Csomó combhajlatban
Kedves doktornő! Kijött a combom tövénél egy csomó kb. 1, 5 hete. Eddig azt hittem szörtüszőgyulladás, (bár nem szőrtelenítettem ott) mert...
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...