Emelkedett vörösvérsejt szám

Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a leletei. A gyermekorvosunk azt mondta nem olyan mértékű az eltérés hogy foglalkozni kellene vele, főleg hogy a hemoglobin és hematokrit értékek normálisak. A gyerek egyébként jókedvű, mozgékony, nem fáradékony, inkább sápadt, mint pirospozsgás, ránézésre az orvosunk inkább vérszegénynek nézné. Nem túl gyakran beteg, néha a hasát fájtatja, de inkább iskolai időszakban. Tavasszal voltunk emiatt ultrahangon, de az negatív lett. Jelenleg epilepszia gyanúja miatt kivizsgálták, koponya MR készült ami negatív lett. A vérvizsgálatok áltlában kisebb fertőzés, jellemzően megfázás, nátha után készültek. 2017 januárban erre Zinnatot kapott. A mostani vérvétel előtt is meg volt fázva, de antibiotikumot nem kapott, csak 1 alkalommal cataflam cseppet lázra. Nem tudom számít e, de 08.09-én eltört a könyöke, az jelenleg gyógyul. Mellékelem az eredményeket. Kérem mondjon véleményt, hogy valóban rendben van ez így és nem kell aggódnom, vagy utána kell járni mi okozza. Köszönöm válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mcv témában

Az előző levélhez írtam, de itt nézem, vas is volt, az rendben van, majd esetleg ezt kell ismételni. Ritkán van más a háttérben, a könyök törésével pedig nincs kapcsolatban. Folyadékot eleget iszik? A vasat nézném 3-6 hónap múlva illetve a hasi panaszok miatt, amit írtam.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2017. október 06., 11:53; Megválaszolva: 2017. október 06., 16:01
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérképpel kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Nemrég érkezett meg a vérvételi eredményem, ahol 4 helyen is eltérés tapasztalható. Az okok, amiért vérvételre mentem:...
Mit jelent a labor eredmény?
Jó napot kivánok! A kislányomnak volt 1.5 hónapja térdsérülése de ultrahang és rögen nem mutatog semit , most voltunm mr vizsgálaton eredmény még...
Emelkedett vörösvérsejt szám
Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a...
Mit kell tennem a helyes értékért?
Tisztelt Doktor Nő! Vérvételen voltam újfent s a laboreredménynél két tétel nem hagy nyugodni. MCV 96.00 ref. tart. 82-95 MCH 2.02 ref. tart. 1.70...
Neutrofil gond
Kedves Doktornő! Minden évben csináltatok vérkép vizsgálatot a biztonság kedvéért. 2021-ig teljesen rendben voltak a fehérvérsejteim (Fvs 5-6...