Ikerterhesség

Tisztelt Doktor Úr! Arra lennék kíváncs, hogy ha ikreket szeretnék és édesanyámnak ikrei lettek volna, nagymamám testvérének is volt ikerherhessége és apai ágon voltak ikrek, akkor mennyi erre az esélyem? tudom-e valami nem gyógyszeres praktikával növelni ezt? A fogamzásgátló szedését nemrég hagytam abba, úgy tudom ezután egy-két hónapig nagyobb az esély hogy több pete érjen meg egy ciklusban, de lehet hogy rosszul tudom. Köszönettel: Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza ikrek témában

Kedves Lilla!

Van ilyen tapasztalat, hogy egyes családokban az ikerterhesség nagyobb gyakorisággal fordul elő és ha Önöknél többször volt, akkor Önnek is nagyobb esélye van erre (%-ot nem tudok mondani) . Nem ismert, hogy a fogamzásgátló után több petesejt érne meg, illetve praktika sem amivel ikerterhesség jönne létre.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. február 23., 15:35; Megválaszolva: 2014. február 25., 14:05
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Túl hosszú luteális fázis
Kedves Doktorúr, Önnek mindig olyan jók a meglátásai, és részletesen válaszol. Nagyon kiváncsi lennék, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, hogy a...
Teherbeesés
2015-ben volt terheségem ekor viszont elkötettem magam most ujra szeretnénk babát egészségi álapotom engedi, Mien orvosi beavatkozás szükséges...
Vetélés utáni vizsgálatok
Kedves Doktor úr, 27 éves vagyok, a férjemmel a nyáron vágtunk bele a gyermekvállalásba, nagy örömünkre elsőre jött a baba, de sajnos az...
Pecsételő vérzés
Seprűvénák gyerektervezés elött
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni! Seprüvénák vannak a lábaimon, a bal labszáramon lévők érintésre fájdalmasak. A...