Kis lábújj

Tisztelt Hölgyem/Uram! Kislányom (4 hetes) mindkét kislábújja kissé befelé fordul a talpa felé. A gyerekorvos javaslatára mindennap pici maszírozással próbálom a többi újjához simogatni. Kérdezni szeretném, hogy Ön szerint is elegendő-e egyelőre ez a módszer vagy érdemes lenne már most valami más módszert alkalmazni ahhoz, hogy a helyére kerüljön a pici újja. Köszönöm válaszát, Kriszta

Dr. Balogh Andrea válasza lábujj témában

Kedves Kriszta!

A masszírozás mellett lábujjtornát javasolok még amikor is a lábujjat minden irányban próbálja kimozdítani illetve körözgetni vele így segítve a normál helyzetbe való visszatérés lehetőségét. Egyéb vizsgálatot így látatlanban nem tartok szükségesnek későbbiekben esetleg egy ortopédus kollégának mutassák meg. 6 hetes korban úgy is ortopédiára kell vinni a babát csípőszűrésre ott ezt is meg tudják mutatni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. március 14., 18:21; Megválaszolva: 2011. március 17., 19:57
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Lábujj színének elváltozása...
SOS! 3éves kislányomnak barnás folt van a lábujján ami már egyre lentebb van neki már a lábujj alatti párnácskán is. Nem ütötte meg nem fogta be...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés