Ujjszopás

Tisztelt Doktor/nő! 4 hónapos kislányom erősen szopja az ujját, ami önmagában nem egyedülálló, de kicsit aggódom, hogy ez egy menekülés lehet a számára. Ha egy percre is egyedül marad, a legnagyobb jó kedv közepén is felveszi az alvó pózt - balra fordítja a fejét, az ujját bekapja, a jobb kezével pedig símogatja a haját - aztán ha újra visszatérek, mehet tovább a játék és vigyorgás. (Ez miatt az alvó póz miatt egyébként kezd deformálódni a feje a bal oldalán és kikopott a haja, de hiába támasztom ki a fejét elalvás után, álmában is dühösen addig mozgolódik, amíg lecsúszik a támasztékról.) Sokszor evés közben is elkezdi az ujját szopni, akár cumisüvegből, akár kiskanállal etetem. A cumit nem szereti, próbáltam. Ennek nincs köze a fáradtsághoz, vagy álmossághoz, bármikor bármilyen napszakban előjön nála, és már szinte egész nap az ujját szopja, hiába próbálom egyedül hagyni, hogy forogjon, vagy nézegesse a kezeit, Ő csak az ujját szopja. (Tápszeres baba, az első két hónapban még szopizott és pótlásként kapott tápszert, utánna csak a tápszer maradt.) Kérem segítsenek, hogy túlaggódom a dolgot, vagy lehet emögött valamilyen pszichés rendelleneség? Nem szeretném ha ez kihatna a fejlődésére. Válaszukat előre is köszönöm! ui: Meddig lehet természetes szülés után a csomókban hulló haj?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ujjszopás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben kislánya szemkontaktust teremt önnel, jó kedélyű, vidám kisbaba, akivel lehet a maga módján, csecsemői szinten kommunikálni, úgy nincs miért aggódnia. Nem tudom mennyit dédelgetik, mennyire nyugodt otthon a légkör stb., bár ahogy írta, hogy játszik vele, vigyorog a kicsi, így nem hiszem, hogy aggódni kellene.

A csomókban hulló haj sosem normális jelenség, forduljon háziorvosához, valószínűleg vitaminhiány állhat a háttérben illetve vérszegénység.

 Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 02., 23:52; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:52
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?