• Megelőzhető a hányás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        4 éves gyermekem 2, 5 hete elkapott egy náthát. Ekkor még nem vittem orvoshoz, mert már máskor is volt ilyen, túlestünk rajta néhány nap alatt. Most viszont még mindig beteg. Köhög és hány is 1 hete minden este. Már 2-szer is voltunk orvosnál, de semmit nem írt fel. Ön szerint "normális" ez így? Mi lehet a baj? Mit tehetnék, hogy ne hányjon minden este? Napközben nincs semmi, jó kedélyű. Ön mit tanácsol? Tényleg nincs a hányásra semmilyen gyógyszer?

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüreggyulladás, hányás, ok, megelőzés témában

        Ahogy leírta a tüneteket, gyermekének nagy valószínűséggel arcüreggyulladása van. Este, ha lefekszik a gyerek az arcüregből a váladék hátracsorog, az ingerli a hörgőket és köhögést provokál. Majd a fokozott köhögés egy idő után hányást eredményez. Nyilván így nehéz diagnózist mondani vizsgálat nélkül, de szerintem ez a gond. Érdemes lenne (ha nincs gyógyszerérzékenysége, ezt gondolja át legyen szíves) Nasopax orrspay-t adni naponta 3x mindkét orrába befújva, utána 5 perc múlva infralámpázza az arcát szemét csukja be a kicsi.

        Ha nem engedi, hogy infrázza, akkor amikor alszik akkor melegítse az arcüregét. (Egyéb lámpák nem igazán hatékonyak, az infrázást javaslom). Napközben 2x reggel és délután a délutáni alvása után adjon neki váladékoldót mondjuk ACC 100-at 2x1/2 tasakkal és estére pedig kellene neki egy köhögés csillapító. Sinecod, Sedotussin, de van akinek a Rhinathiol köhögéscsillapítója használ, ez utóbbi recept nélkül kapható (vigyázzon, mert ez utóbbiból van váladékoldó is). Napközben pedig igyon a kicsi sok folyadékot, ez is elősegti a váladék feloldását.

        Tisztelettel:

        Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-21 22:23:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Érzékeny a bőre?
        Ezerarcú PMS
        Az alábbi tanácsok egyszerűen segíthetnek a tünetek enyhítésében.
        Elkerülnéd az antibiotikumot?