Vérkép értékelés

Kedves Doktornő! Kislányom laborjának értékelésében kérnék segítséget, illetve, hogy milyen további vizsgálatot javasol. A kislányom cöliákiás, de tartjuk a szigorú diétát. A négy hónappal korábbi laborjában az Immunglobulin A (IgA) 2,5 volt, minden más így a Szöveti transzglutamináz is normál tartományban volt. Azóta komolyabb panasza nem volt. Talán csak a fogínygyulladás, melyre minden fogorvos széttárta a karját, hogy nem tudja mitől van. Köszönöm!

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza témában

Kedves Asszonyom!

Sajnos a gyerekekgyógyászathoz nem értek, de amit leírt, azt jónak tartom. Nyílván, ha nagyon eltérő lenne, a gondozó gyerekgyógyász már szólt volna, vagy kezelést vált. Javasolnám egy gyerekgyógyász immunológus felkeresését, aki megnyugtatja. A diéta tartása elegendő a betegség kezelésére. Laborvizsgálatok elvégzése és kiértékelése a gondozó orvos feladata. Forduljon hozzá bizalommal.

Nem a labor, a panaszok a döntőek.

Tisztelettel:

Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Kérdés: 2022. november 11., 18:22; Megválaszolva: 2022. november 12., 09:12

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Lehet-e kell-e bármit kezdeni garatban...
Nekem Corpus Callosum Agenesiam van, és leellenőriztük a gyerekeim örökölték-e. Így bukott ki, hogy lányomnak van cisztája az agyalapi és a...
Figyelem zavar
Kedves Doktornő! 3,5 éves fiú unokámnál nehezen indult a beszéd, nagyon mozgékony is. Elvittük gyermekpszichiátriára, ott azt mondták, hogy...
Baker ciszta?
Tisztelt Doktornő! Ma vettem észre 4 éves fiam térdhajlatában egy dudort. Neten kutakodva baker ciszta. Holnap megmutatom a gyerekorvosnak. Mit gondol ez...
Gyereknek céklalé
7 hónapos baba-remegés