Emelkedett LDH

Tisztelt Doktornő! Gyermekemnék nyáron ételintoleranciát állapítottak meg. A táplálkozási tanácsadó kért pár vizsgálatot, s a következő értékek lettek magasabbak illetve alacsanyabbak a referenciaértékeknél: LDH457 (208-378) ,Vörösvérsejtszám4,3 (4,5-5,3) hemoglobin 120 (130-160) , eozinofil granulocita 5,9 (0-3,7) , monocita 9,2 (0-5,9) ,alkalikus foszfát 363 (42-362) Adnak okot izgalomra ezek az eredmények? Kell valamilyen vizsgálatot elvégeztetnünk? Előre is köszönöm a válaszat! Szép napot: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza laborértékek elemzése témában

Kedves Szülő!

Az elvégzett vizsgálaton kívül egyéb vizsgálat nem szükséges, ezt a véreredményt kontrollálni lehet a jövőben az eltérések miatt, de különösebb aggodalomra nem ad okot. Az alkalikus foszfatáz emelkedés növekedésben lévő gyermekeknél normális, az eosinophil emelkedés lehet az allergiától. Kissé vérszegény a gyermeke (fontos, hogy lány vagy fiú, ezt nem írta meg a kérdésben) , így ennek utána lehetne járni, de ez már valószínűleg a háziorvosuk feladata lesz.

Jó egészséget kívánok! Tisztelettel,

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. november 02., 16:38; Megválaszolva: 2020. november 28., 18:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Tisztelt Doktornő! A korábbi válaszát köszönöm, kislanyom visszatérő fejfajasat kovetoen sor kerult tobb vizsgalatra is, tobbek kozott neurologia...
Nocutil használata
Tisztelt Doktornő! Gyermekem éjszakai ágybavizelésével kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Kislányom 11 és fél éves. Kisebb, nagyobb...
Csomók lágyék hajlatban
Kedves doktornő! Kislányom 6 éves és pár napja felfedeztem nála lágyékhajlatban 3 borsónyi méretű csomót . Ami nem tudom hogy eddig ott volt e de...
Covid után influenza védőoltás
Üdvözlöm Kedves Doktornő! Érdeklődnék, hogy egy egy napos enyhe lefolyású covid fertőzés után 12 nappal, megkaphatja e a kisfiam a 4 komponensű...
Bekakilás /tejallergia?
Tiszelt Doktor Úr! Fiammal (6 éves lesz) nyáron voltunk kórházban fulladás miatt, asztmát állapítottak meg nála. kontrollon végeztek nála...