• Mitől lehet zöld a gyerek tenyere?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Címzett, érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt képen látható zöld tenyér mitől alakulhat ki?? Mikor előszöt megláttuk a Szent Pantaleon Kórház gyermek osztályán jelentkeztünk vele /ez volt pénteken/, ahol teljes vérképet, vérnyomást, szaturációt mértek, minden tökéletes, de nem láttak még ilyet, így Budapestre a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályára irányítottak bennünket. Ott EKG-t és mellkasröntgent készítettek és szintén minden negatív, vagyis tökéletes lett. Mire haza értünk a tünetek halványultak, szinte el is tűntek, kicsit meg is nyugodtunk, majd a fürdés után újra jelentkezett a zöldülés. Ekkor kezdtünk el gyanakodni az Iskolában csütörtökön tartott hüllőkiállításra, ahol gyermekünk egy volt a sok közül, aki kígyót tartott a kezében. Vártunk, hogy hátha elmúlik, de a mai /hétfő/ este, fürdés után újra zöld lett a tenyere. Kérem szíveskedjen tanácsot adni, hogy milyen vizsgálatok irányába induljunk el, hogy kiderítsük a zöldülés okát! Festék, új ágynemű, új ruha, hideg-meleg hőmérséklet változás kizárva. Amennyiben szükséges képet még tudok küldeni. Válaszában bízva, üdvözlettel:

        Dr. Balogh Andrea válasza a zöld bőr témában

        Tisztelt Kérdező! Állatorvossal konzultálva a tenyér elszíneződését a hüllők simogatása nem okozhatja. Érdemes átgondolni, hogy mit evett és mit ivott a gyermek illetve miből, gondolva itt arra, hogy olyan edényből, bögréből evett vagy ivott, ami valami olyan anyagot tartalmaz ami belekerült az ételbe, italba és ez jelentheti a problémát. Gondolom májfunkciós vizsgálatok is voltak, illetve egy hasi ultrahang vizsgálat is javallott különös tekintettel a máj és epeutak vizsgálatával. Illetve ahol a zöld elszíneződések jelentkeznek egy érvizsgálat jó lenne Color Dopplerrel. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2019. december 02., 21:02; Megválaszolva: 2019. december 03., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: