Baba széklet

Szép napot kívánok jövőhet szerdán lesz 3 hetes a babam hasfajos ugynezki sokat nyogdecsel erőlködik huza a lábát sir de a szeklete nem kemény. Teljesen anya tejes baba a széklete mustársargatol kicsit vilagosabb. kicsit darabos és kicsit nyálkás. Espumisan cseppet vettem neki. Kellene aggodnom hogy valami baja van vagy ez normalis? Köszönöm szépen.

Dr. Balogh Andrea válasza Csecsemőkori hasfájás témában

Tisztelt Kérdező!

Ez teljesen normális. A babák evés közben levegőt nyelnek aminek egy részét nem tudják kibüfizni. Ez hasfájást eredményezhet illetve még sok egyéb dolog is okozhatja, pl.: érdemes 2-2,5-3 óránként szoptatni a babát azaz nem pl óránként, egy szoptatást alkalmával az egyik mellet teljesen ürítse ki a baba és ne mindkét mellből szopizzon egy kicsit illetve fontos hogy Ön mit és mennyit eszik és iszik. Itt most nincs lehetőség arra, hogy mindent leírjak mi okozhat hasfájást a csecsemőknél, azt tanácsolom hogy védőnőjükkel, gyermekorvosukkal beszélgessenek el erről részletesebben.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyrrmekorvos

Kérdés: 2019. szeptember 21., 19:41; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 22:02
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas