• 5 honapos csecsemő fejlődése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Kisbabám napokon belül 5 hónapos. Nagyon szépen gyarapszik, már megduplázta a súlyát, minden tekintetben a megfelelő percentilis görbén halad a növekedése. Hátról hasrafordul mindkét irányba, illetve kezdi maga alá huzgálni hason a lábait is. Játékokat megfogja, szájba veszi, egyik kezéből a másikba átteszi. Éjjel szépen alszik, igaz még egyszer megébred. De nappal is elszórva alszik jó 3-4 órákat. Bár sokat nyűgösködik napközben, de úgy láttam lent egy foga áttörte az ínyét. Találkoztam mindap néhány babás ismerőssel. Feltünt, hogy minden baba visszamosolygott rám, de az én gyermekem senkinek nem viszonozta a közeledését. Ezt már máskor is észtevettem. Illetve mintha egyre kevesebb szemkontaktust tartana. Mostanáig jól figyelt és sokat, de mintha most ez elmúlt volna. 1-1 mondókát vegighallgat, de akkor sem vegig figyel. Tükörben sem mosolyog magára, illetve a kukucs játékot nem élvezi. A hangját hallatja, nevetni is szokott, illetve visit leginkabb. Beszél hozzánk néha. Viszont nagyon rossz érzésem volt a babás találkozó után. Az en gyermekem senkivel nem tartott szemkontaktust. Most mar neha velem sem. Miert lehet ez? Jelent ez valamit ebben a korban? Ha ilyen iranyu problemaja van, amit valamilyen szocialis dolgokat gátlo érintettség okoz (pl autizmus, stb) akkor azt jelenleg fejleszteni ugye nem tudjuk? A babát latta neurologus, nem latott problemat. Köszönettel, egy anya

        Dr. Balogh Andrea válasza a Szociàlis mosoly hiànya témában

        Tisztelt Kèrdező! Nehèz megmondani, hogy a gyermekèről ìrt dolgok egy egèszsèges fejlődès rèszjelensègei vagy valami gond van ès annak az indulàsàt làtja. Azt tanàcsolom beszèljen vèdőnőjükkel, gyermekorvosukkal, mert fontos, hogy a babàt jòl ismerje az aki tanàcsot ad. Ha aggòdik akkor èrdemes olyan szakembert keresni aki napi szinten foglalkozik autista gyermekekkel, azaz nagy tapasztalata van benne. Autista gyermekek fejlesztèsère rengeteg mòdszer lètezik, hangsùlyozzàk a korai felismerès ès fejlesztès fontossàgàt, de ebben is egy tapasztalt szakember tud Önnek segìteni. Kìvànom, hogy gyermekènèl minden a legnagyobb rendben legyen! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 29., 13:46; Megválaszolva: 2019. július 02., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: