Lázgörcs észlelése pulzoximeterrel

isztelt Doktor Úr! Kisfiam hétfő este lázgörccsel került kórházba. 7 hónapos. Azóta nagyon félek, hogy ha esetleg lenne még egy görcse nem vesszük észre időben. A kórházban 2 napig pulzoximeter volt a lábára csiptetve. Találtam ilyeneket otthoni hordozható kivitelben a neten csecsemőknek is. Elvileg riaszt ha gond van. Ön szerint érzékeli a rohamot? Érdemes beruházni? Annyira nem is drága. Arra gondoltam amikor kicsit emelkedik a hője és leteszem aludni rácsiptetem. Persze egyenlőre kizártnak tartom, hogy ne mellettem aludjon. Köszönöm a választ! Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza lázgörcs témában

Kedves Kérdező!

A pulzoximéter roham észlelésére nem alkalmas, nem javaslom. A babának is kényelmetlen, nyomja egy idő után a kis ujját, Önöknek meg felesleges stressz, ugyanakkor nem nyújt biztonságot. Jobb a józan megfigyelőképességük, hőemelkedés, láz esetén pedig addig figyelni, a babával lenni, amíg le nem láztalanodik.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2018. március 08., 13:57; Megválaszolva: 2018. március 19., 19:45
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Lázgörcs
Tisztelt Válaszadó! Kislányom 4, 5 éves, és most volt a harmadik lázgörcse. Nem volt magas láza (38, 0) , mégis begörcsölt, pedig már két év...
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.