Lázgörcs

Tisztelt Főorvosnő! Aggódó anyukaként 8 éves kisfiam ügyében kérdezném Önt. 5 napja hajnalban a gyerekszobából jövő furcsa hangokra ébredtem, átmentem - Kisfiam félálomban volt, melegnek éreztem. Kérdeztem hogy van, azt mondta labda. Megmértem a lázát, a lázméről "B"nek nevezte - 38, 3C volt a láza.Nurofent kapott, aludtunk tovább. A félrebeszélést a "félálomnak" gondoltam. Reggel a gyerekorvos felsőléguti betegséget állapított meg (Coldrex, köptető) , a félrebeszélést a hirtelen felugró láznak tudta be ő is. Egész nap fáradt volt, semmi nem érdekelte, ebédelt rendesen - de délelőtt és délután is aludt közel 2 órát. Napközben hőemelkedése volt csak (37, 3C) . Vacsoránál egyszer csak elbambult, szilva-lila lett a szája, elkezdett folyni a nyála, szemei fennakadtak. Férjem rázta, hogy eszméletére térítse, én hívtam a mentőket. A szája színe visszajött, de teljesen félrebeszélt, nem ismert meg senkit, semmit. Mire a mentők kiértek, már magához tért. (37, 5 C volt a hője) A másnapi EEG eltérést nem mutatott, láz provokálta alkalmi rohamnak nevezték a tünetet. Utánakerestem a lázgörcs tüneteinek, bár laikusként nem szeretem az internet esetleges téves információit elfogadni. Látatlanban, a tünetek alapján valószínűsíthető, hogy tényleg lázgörcse volt, még ha nem is volt magas a hője? Előtte soha nem volt, miért pont 8 éves korában lett először ilyen tünete? (Vérkép: WBC: 3, 706 G/l, RDW: 11, 45% - eltérés volt csak laborjában, vírussal magyarázták) Nem szeretnék beteget csinálni a Fiamból, de utána szeretnék járni az oknak, ami ezt a rémisztő esetet produkálta. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Papp Brigitta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza lázgörcs témában

Tisztelt Anyuka!

A rosszullét nem lázgörcs volt, mert utóbbi nem fordulhat elő 8 évesen- a lázgörcs definiciója 5 évesen húzza meg an felső határt a természetes, lázas állapotot kísérő görcsrohamnak. 8 évesen már nem lehet a gyereknek lázas görcse- ezért is véleményezték alkalmi rohamnak a fia rossszullétét.

Az alkalmi roham olyan epilepsziás jellegű rosszullét, ami provokáló tényező hatására jön létre. Az epilepsziára visszatérő rohamok jellemzőek provokáló tényezők (betegség, alkohol-és drogfogyasztás, alvásmegvonás, vibráló fény) nélkül. Az önök esetében reméljük, csak erről van szó. Azért csak reméljük, mert azt biztosan nem tudjuk kizárni, hogy ez a lázas betegség által provokált roham nem-e egy első rohama volt egy keződő epilepsziának, ami bizony gyakran kezdődik 8 évesen.

Sőt, a leírás alapján enegm a gyermek állapota is aggaszt- nagyon nem vagyok híve a kórházi kezeléseknek, de remélem, a kisfiát azért kórházban kezelik és figyelik meg...

Teljes gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. március 24., 15:22; Megválaszolva: 2015. március 25., 22:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...