Kisgyerek vörös félholdacskája a körmön

Tisztelt Doktor Nő! 23 hónapos kisfiam lábán a lunula (körmön lévő félhold) 2 hete vörös színű lett (előtte fehér volt) . Az orvosunk szerint lábbeli nyomásától lehet, nő a lába, nem kell foglalkozni vele. De nem váltottunk sem lábbeliket, sem zoknit és nem is kicsik. Memo lábbeliket hordunk, ami ott nem bánthatja szerintünk. Nyomásra gondoltunk mi is, de teljesen egyforma a körmein, és kicsit látszik a kezén is. (Mellékelek képeket, bár nem látszik úgy, mint élőben.) Kis korában 12 hónapig kövérke volt (15 kg/ 88 cm) , majd megállt a hízás amikor elindult 19 hónaposan megkésve (súlya miatt) . Ma 16 kg és 95 cm, nem kövérke már, de nem sovány a társaihoz képest, viszont magasabb is tőlük. Szeretném megkérdezni, mit jelezhet ez a szín a lunulán? Ilyen kicsinél vérnyomás, szívproblémára utalhat? Fehérje (naponta eszik rudit, tejszeletet) probléma lehet? Probléma ez? Nem tudom hová forduljak ezzel? Mitől lehet ez? Kérem, segítsen, mit tegyek? Cukrát mértük mert cukros kismama voltam, 6, 9 volt éhgyomorral. Köszönöm előre válaszát! Tisztelettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Kisgyerek vörös félholdacskája a körmön témában

Kedves Kérdező! Fontos lenne tudni, hogy a tünettel egyidőben nem változott-e a gyermek viselkedése- nyűgösebb-e, változott-e az aktivitása, étvágya, esetleg van-e más tünet. Figyelje meg, hogy csak estére alakul-e ki ez színelváltozás, vagy reggel is ilyen a kisfia körme. Egy alapos gyermekorvosi vizsgálat mindenképpen indokolt, a vizsgálat alapján a házi gyermekorvos gyermekszakrendelésre küldi szükség esetén a kisfiút. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. november 10., 16:21; Megválaszolva: 2015. november 10., 21:40
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
További vizsgálatok?
Kedves doktornő! A 13 éves kisfiúnk labor eredmény? ről szeretném kérdezni.A labor eredményt mellekeltem..Az LDH 548 U/L (max 480) és az ALP 520U/L...
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Kevés fehérvérsejt
Csomók lágyék hajlatban