pulzus, vérnyomás.

Tisztelt weborvos! Azzal a kérdéssel fordulnák magához hogy 14 éves korban a 100körüli (90-115) pulzus normálisnak mondható-e? Rosszullétem sosem szokott lenni egyedül nyáron voltam rosszul 2x (heves szivdobogás, alacsony vércukor) ezt az orvos letudta annyival hogy leesett a vércukor szintem, ezután még egy orvosi müszerrel megnézte a szivem azt mondta szép egyenletes a szivverésem. (kb 4 éve volt szivzörelyem is amit kinöttem.) viszont sport közben hamar kifáradok akár olyanban is amit 2 éve még teljesiteni tudtam (azota kicsit az átlagosnál nagyobb lett a testsulyom is.) ki kellene vizsgáltatnom magam alaposabban? Ha igen pontossan mit kénne kivizsgáltatni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza pulzusszám témában

Kedves Kérdező!

A 100 körüli pulzus szapora ha normális esetben pihenés, ülés közben méred, futáskor, aktív sportkor normális. Érdemes lenne egy kardiológiai vizsgálatra elmenned. Persze fontos átgondolni, hogy elég folyadékot fogyasztasz-e, nem iszol-e kávét, energiaitalt stb., mert ezek is megpörgetik a szívet.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. március 15., 19:44; Megválaszolva: 2015. március 18., 17:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata