Miért lázasodik be gyakran?

Tisztelt Doktornő! Azért írok Önnek, mert 13 éves 7. osztályos fiam másfél hónap alatt negyedig alkalommal lázasodik be. Első alkalommal felírt antibiotikum neve sajnos nem jut eszembe, másodjára Curam-ot, harmadjára Fromilid-et kapott, és persze szükség szerint lázcsillapítót. Ezek közben fájt a torka is, írtak neki Cataflam tablettát. Nagyon sokallom már a gyógyszereket, ő pedig azt, hogy ennyit hiányzott iskolából. Ma délutánra ismét hőemelkedése lett, 37, 6. Mondtam a körzeti doktornőnek, hogy elvinnénk laborvizsgálatra, azt válaszolta, hogy majd ha teljesen felgyógyult, mert betegen nincs értelme. Ezt én sem vitatom. Doktornő szerint mi lehet a gyakran visszatérő láz oka? Torokfájás minden alkalommal társult hozzá. Milyen vizsgálatot javasol? Még annyit hozzátennék, hogy régebben asztmás volt, most már nem, a legújabb vizsgálatok szerint. De a készenléti gyógyszere (Symicort Turbuhaler) mindig nála van, bár szerencsére ritkán használja. Tisztelettel: Jakabné Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza visszatérő lázas állapot témában

Kedves Szilvia!

Mindenképpen szükséges egy részletes laborvizsgálatot végeztetni (vércukor, vérkép, vese-, májfunkció, pajzsmirigyhormon, AST: ez jelez egy baktériumot ami sokszor a mandulákban belül bújik meg, vizelet) , lehet hogy érdemes lenne röntgen is arcüreg, mellkas, egy fül-orr-gégészeti vizsgálat, mindenképpen keresni kell a láz okát.

Lehet, hogy kimerült az immunrendszere, vannak receptre felírható immunerősítők (Ribomunyl pl.) . Betegség esetén is érdemes a laborvizsgálat, hiszen ilyenkor látjuk mennyire nagy fokú a gyulladás és az milyen jellegű pl.: vírusos, bakteriális?

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. március 11., 20:06; Megválaszolva: 2015. március 11., 20:30
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata