Suspensio terpini

Tisztelt Doktornő! Kisfiam most múlt 5 hónapos. A napokban köhögött, ezért elvittem a gyermekorvosunkhoz. Ő azt mondta, piros a torka és írt fel neki suspensio terpinit, meg Ospamax-ot. Korábban úgy tudtam, hogy csak Ambroxol adható köptetőként az ilyen idős babáknak. El is kezdtem adni a picinek, már 3. napja kapja is (2x5ml) , de egyik ismerősöm rámijesztett, hogy ezt nem lehet babáknak adni. Ezért kérdezem most Önt. A doktornő nem figyelt oda, mikor ezt írta ki, vagy csak rémhírekről van szó? Valamint ha megy a hasa az Ospamaxtól, hagyjam abba a beadását, vagy elég a Normaflore? Ártanak ezek a gyógyszerek neki? És mennyi ideig adjam neki? Válaszát nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza Terpines köptető témában

Kedves Kérdező!

Az Ospamoxot adja nyugodta, de vagy Normaflore-t vagy BioGaia-t vagy protexint adjon neki de kb. 3 órával az antibiotikum beadása előtt vagy után azaz ne egyszerre adja az Ospamox-szal. A Suspensio terpinit én sem szoktam adni csecsemőknek, 4 éves kortól adható. Én vagy Ambroxolt, vagy ACC-t adok ez utóbbi is adható vagy homeopátiás készítményt. Esetleg érdemes Ambroxolt adni helyette, de beszélje meg háziorvosukkal.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. február 05., 13:42; Megválaszolva: 2015. február 09., 14:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél