veseszükület

Tisztelt Doktorúr/nő! Kisfiam tegnap töltötte be a 3hónapot és sajnos másfél hònapja kiderült, hogy a bal veséjében tágulat talaható és elvan zárodva a vezeték neki. tegnap előtt voltunk urologiai vizsgálaton és ott is azt mondták, hogy egy-két hónapon belül műtétre lesz szükség. ultrahangon ezt látták neki: jo. ép vese, bo 4mm-es parenchymáju vese, 3cm-es pyelon, 1cm kehelyvég tágulat van. Azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint is szükséges e a műtét és ha igen legyen szíves leírni nekem, hogy milyen típusu műtét szükséges ilyenkor, mennyi idő a gyógyulás és kb hány napot kell majd kórházba töltenünk? előre is köszönöm a választ!

Dr. Balogh Andrea válasza veseműtét témában

Kedves Kérdező!

Azt gondolom valóban szükség van a műtétre különben a kisfiú veséje károsodni fog az pedig sok negatív következményt von maga után. Műtéttechnikailag nem tudom megmondani hogyan végzik a műtétet, mert többféle lehetőség van, a műtétet végző orvost kell erről megkérdezni, kérni, hogy adjon Önöknek részletes tájékoztatást. A tapasztalatom az, hogy ezek a kis gyermekek a műtét után szépen meggyógyulnak. A kisfiánál a fontos az lesz, hogy a vese tudjon tehermentesülni, a vizelet el tudjon vezetődni ne nyomja a veseállományt. A kérdés, hogy a veséje mennyire tud regenerálódni illetve a húgyúti fertőzések elkerülése fontos lesz.

Tisztelettel és minden jót kívánva: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. szeptember 18., 10:34 ;Megválaszolva: 2014. szeptember 20., 15:23
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?