gyomorpanaszok

3 éves kislányomnál másfél hete gyomor fájás és 10 x hányás után 1 napig korházban feküdtünk. Itt kétszer jelentkezett láz 38.4 38.8. Infuzios terápia után haza mehettünk. A láz hányás nem ismétlődött. Uh lelet negativ vérkép kissé balratolt crp 17 we 4. Azóta mindennap változo idöpontban a gyomrát fájlalja de csak pár percig tart. Nagyon sokat büfizik. Széklete rendben, néha gyomorfájásnál hányingerre is panaszkodik. Kérdesem milyen vizsg. végzzúnk még l? Ez valami gyomorhurut aminek idő kell a gyógyuláshoz? Esetleg helicobacter? Mi állhat a háttérben. Egy hete prokidet szedünk de a helyzet nem javul. Kedélye étvágya jo.

Dr. Balogh Andrea válasza gyomorfájás témában

Kedves Kérdező!

A gyomorpanaszt okozhatja Helicobacter így arra érdemes vizsgálatot végeztetni illetve egy széklettenyésztés jó lenne: sok esetben a kórokozó nem okoz székletproblémát, de a székletből kimutatható. A tenyésztés levétele után kezdjenek el Enterolt 2x1 tasakkal adni a kicsinek, remélem segíteni fog.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. június 02., 08:32; Megválaszolva: 2014. június 02., 17:10
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyomorfájás naponta többször...
Tisztelt Dr! A Kislányom kb. 2 hete fájdalni kezdte a gyomrát (legyalább is talán a gyomrát) . Pontosabban a melle alatt középen mutassa.Gyomor...
Nem szűnő gyomorfájás gyermeknél...
8 éves gyermekemnek sokszor fáj a pocakja a köldök feletti részen, különösen reggel. Tegnap este a fájdalom hányingerrel is párosult. A nyelve...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas