"Nem tud büfizni"

Kedves Doktornő/úr! A kisfiam két hete influenzás volt, és 2-3 napja jelentkezik nála olyan érzés, hogy "nem tud büfizni", nyomja a torkát, és amíg nem sikerül neki, elég rosszul érzi magát. Voltunk orvosnál, vérvételen, hasi uh-n, mellkasi röntgenen, gyermekorvos nézte a torkát is, de semmit nem látott. Gyomorrontás, azt mondták, valóban csak ennyi? Espumisan cseppet használjunk, Dipankrint, Vitamin B6-ot, és Normaflore-t. De hiába, nem nagyon használ, evés és/vagy ivás után továbbra is jelentkezik a probléma sajnos. Aludni nyugodtan alszik azért. Holnap visszük fül-orr-gégészhez, de bem tudom, hogy fog-e tudni segíteni. Amennyiben nem, mit tegyünk? Gasztroenterológia? De ilyen kis gyermeknek is lehet problémája gyomorsavval pl.? Vagy rosszabb? Nagyon féltem, és egyébként ő is nagyon fél a hányástól például. Még annyit, hogy slájm (remélem jól írtam, azaz váladék) okozhat ilyet, mert elég sokat lenyelt. Valamint születéskori oxigénhiányos állapotú gyerekeknél valóban előfordul ez? 6 éves korában meg lehet azt tudni, hogy fellépett-e olyan allapot szüléskor? Köszönöm szépen a segítséget és mielőbbi válaszát! József

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a rosszullét témában

Kedves József! Ha születéskor oxigénhiányos állapot lett volna annak a tünetei korábban jelentkeznek nem 6 évesen emiatt ne aggódjon. Érdemes gasztroenterológiára menni, vírus illetve baktérium fertőzés is okozhat ilyet például a Helicobacter pylori, de ezt a gasztroenterológián vizsgálják, gyógyszeresen szépen kezelhető. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. április 09., 22:03; Megválaszolva: 2014. április 14., 18:48
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek