• Lehet autista a kislányom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő Segítségét szeretném kérni 13 hónapos kislányommal kapcsolatban. Nagyon aggódom mivel a családban van autista. A párom testvérének a kisfia. Már kezdetektől fogva félek hogy a kislányom is orokli a betegséget.Kicsinek nagyon síros volt. Ma sem az anagyon nyugodt gyerek Vannak hisztik is de úgy érzem ez természetes nem agressziv csak megfesziti magát és sír vagy kiabál. ami miatt nagyon aggodom hogy sokszor forgaja a csukloját ugy mint az autista unokatastvere.mozgásfejlődése rendben volt kúszott mászott 1 éves korára szépen eljárt. Beszédfejlodese inkább zavar, nem az a sokat gagyogo baba. Olyanokat mond utánnunk hogy baba, mama, papa, lámpa ez ugy hangzik hogy pámpa, kábel szerinte káb, Utánozza a kigyot, a bocit. Megmutatja apocakját, fejét, lábát, kezét.Nekunk az orrunkat, a szemünket,, szánkat, fülünket.Persze csak ha olyan kedve van.Sokat nyügldik olyankor mindig olben lenne. Szereti ha mesekonyvben mutogatom a képeket, van amit is megmutat. Ami még zavar hogy nem mutatoujjal mutogat hanem egész kézzel. Nem tudom ez mennyire baj. Mindent mutat ami érdekli. Remélem nem voltam túl hosszú. Várom válaszát.előre is koszonom. Egy aggodo anya

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejlődés témában

        Tisztelt Aggódó Anyuka! Mindez, ami leír, nem tűnik kórosnak. De ez persze nem jelnti azt, hogy látatlanban meg tudnám mondani, hogy a gyermeke beteg vagy egészséges. Ha kételyei vannak, érdemes a gyermeket gyermekneurológusnak megutatni, aki, ha szükséges, pszichiatrhez irányítja. De remélem, csak a rettegés vetít Ön elé sötét árnyakat, és a kislány teljesen egészséges.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2014. január 23., 09:53; Megválaszolva: 2014. január 26., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: