Okozhat gondot a korai fogzás?

A lányom 3 és fél hónapos és kibújt a két alsó metszőfoga. Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a korai fogzás oka, illetve mi a lesz ennek a későbbiekben a pozitív, vagy negatív hatása. Köszönettel!

Dr. Balogh Andrea válasza fogzás témában

Kedves Kérdező!

A kislánya fogzása teljesen normális, ne aggódjon. Inkább a később jelentkező fogak okoznak aggodalmat - ezek hátterében húzódhat meg esetleg szervi probléma, anyagcsere zavar stb.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 28., 14:37; Megválaszolva: 2013. január 31., 20:00

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Miért sír ennyit egy 7 hónapos...
Tisztelt Doktornő! 7 hónapos ksbabám viselkedése miatt aggódom.Sosem volt egy könnyű természet,de alapvetően elteltek a napok,és közben persze sok...
Fogzás 13 hónapos babánál
Kedves Doktornő! Arra kérném, legyen kedves megválaszolni azon kérdésemet, miszerint 13 hónapos kislánynak még nem bújt ki egyetlen foga sem: mi...
A baba fogzásának ritka tünete?
Kedves Szakértő! A kisfiam 5 hónapos. Egy hete észleltem nála a fogzás erősebb tüneteit, mint nyálfolyás, kéz és mindenféle játék rágása...
Lehet-e kell-e bármit kezdeni garatban...
Nekem Corpus Callosum Agenesiam van, és leellenőriztük a gyerekeim örökölték-e. Így bukott ki, hogy lányomnak van cisztája az agyalapi és a...
Figyelem zavar
Kedves Doktornő! 3,5 éves fiú unokámnál nehezen indult a beszéd, nagyon mozgékony is. Elvittük gyermekpszichiátriára, ott azt mondták, hogy...