• Miért sír ennyit egy 7 hónapos kisbaba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!7 hónapos ksbabám viselkedése miatt aggódom.Sosem volt egy könnyű természet,de alapvetően elteltek a napok,és közben persze sok sok örömet is okozott.Néhány alap adat róla:52 cm 3500g-al született február 10-én,most kb, 8800g és 72cm.Tehát szépen gyarapszik.4hónapos kora óta csak 5x eszik,éjjel alszik.Most ott tartunk, hogy 3 étkezés tápszer,a 10órai gyümölcs kekszel,az ebéd pedig főzelék hússal.A gyümölcsöt szivesen a főzeléket kevésbé szívesen,de elfogadja.Este 20-tol reggel 5-6-ig alszik konkrét ébredés nélkül.De 23 órakor rendszerint felsir,amikor csak annyit kell tegyek hogy kivegyem kicsit a karomba tartsam 2 percre es mar alszik is.Éjjel ugyan sokat mocorog,de továbbá nem kel.Reggeli után még neha visszaalszik,de ez nem törvényszerű.Emellett napi2x alszik, általában 1,5 órákat.Forog,gurul,körbe kúszik a testén,illetve már néhány “lépést” mászva,szabályosan megtesz.Mindent fog,targyakat össze-és a földhöz ütöget.Mondogatja,hogy bababa,es probalkozik a p betűvel mint appaapa,bappa,és hasonlók.Viszont nehany hete extrém nyűgös,sirós.Ekkortól (kb 2 hete) valtak rendszeresse a 11 órai ebredesek is éjjszaka.Olyan mintha semmi se lenne jó neki,csak ha felvesszuk.Ha ott vagyok a kozelben és lát vagy mellé-ülök,az nem eleg,mert 4 kez-labra all es csak kiabal majd sir.De nem jo ha ölbe veszem az sem,csak ha setalok vele,viszont olyankor meg kifordul a kezembol mert minden erdekli.Egyszoval nem ertem ezt.Emellett aggaszt,hogy hátonfekve sokszor kifesziti a labait,és ökölbe szoritott kezzel nagyokat kiabal mérgesen csak úgy is,vagy ha valami nem tetszik neki.Ez amolyan türelmetlen,agressziv reakció,ami kb.5 honapos kora ota megvan, és főzelek eves közben is megjelenik,amikor altalaban csalódott mert nem tápszert kap.Ez utalhat esetleg valamilyen idegrendszeri problémára?Egyebkent sokat mosolyog (bar mostanaban kevesebbet) es kacag, emellett oda van az apukajaert.Masodik 2 foga(fent)most bújt ki,de mar kint van,es mégis minden nap nyűglődik.Mi baj lehet?

        Dr. Balogh Andrea válasza a fogzás témában

        Tisztelt Kérdező! Nem hiszem, hogy gyermeküknek idegrendszeri baja lenne, egészen egyszerűen a saját lehetőségeivel fejezi ki akaratát, fájdalmát, nem tetszését és ezt ügyesen teszi :). Valószínűleg kibújófélben vannak még fogacskák és ez okozza a problémát, a nyűgösséget. Próbáljon meg ínyecsetelőt alkalmazni, Viburcol kúpot érdemes megpróbálni, nagyon jó fogzási nyugtalanságra illetve olykor-olykor lehet adni fájdalomcsillapítót. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. szeptember 15., 16:28; Megválaszolva: 2019. szeptember 18., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.