Laktózintolerancia és fogamzásgátlás

Kedves Doktor Úr! Remélem tud nekem segíteni. 4 hónapja kiderült, hogy laktózintoleranciám van és nem szedhetek fogamzásgátló tablettát. Előtte egy évig szedtem Lindynette-t, amitől egyébként 12 kilót híztam. Előtte petefészek-cisztám volt. A menstruációm mindig nagy fájdalommal jár, de nem találtak semmi rendelleneset. Mivel nem szedhetek tablettát, a nőgyógyász ajánlotta a spirált és a hüvelygyűrűt, de ezeket nem szeretném alkalmazni, így maradt az óvszerrel történő védekezés a párom részéről. Azonban a nagyobb biztonság érdekében szeretnék én is védekezni. Tudna javasolni nekem valamit? Olvastam különböző spermicidet tartalmazó készítményekről, de nem tudom, hogy azok alkalmazhatóak-e óvszerrel együtt? (Utánanéztem a Pharmatex-nek, de a hüvelytablettája tartalmaz laktózt.) Mi az Ön javaslata? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza tapasz témában

Kedves Kérdező!

Van egy új fogamzásgátló készítmény - bőrre ragasztható tapasz - ezt tudom ajánlani.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 26., 22:18; Megválaszolva: 2016. január 27., 16:55
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere