• Veszettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne hogy kb egy hónapja vadászaton vettem részt ahol egy őzsuta került elejtésre. Kisfiam kérésére a hús mellett az őz fejét is hazahoztam kikészítés céljából. A kifőzést megelőzően az agyszövet kipiszkálásakor éreztem az arcom, szemem környékén hogy ráfröccsenhetett, nem tudom a szemembe került-e bármi. Kell-e tartani a fertőzéstől? A másik kérdés hogy a művelet során használt ládát nem mostam el azonnal, nem tudom a gyerekek hozzányúltak-e, mert ők gyakran elfelejtenek kezet mosni és nyúlkálnak szájukba ami télen sokszor belül sebes. Kérdésem hogy van-e félnivalónk. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a veszettség témában

        Kedves Kérdező! Hazánban a rendszeres vakcinálási programnak köszönhetően elért eredmények következtében ma azt mondhatjuk, 2 éve nem jelentettek veszett állatot. Amennyiben előfordulna veszettség, terjedési mechanizmusa elsősorban a veszett állat harapásával, nyálának a roncsolt sebbe jutásával történhet meg. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. január 31., 09:18; Megválaszolva: 2020. február 04., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: