Visszatérő bakteriális hüvelyfertőzés

Kedves Szakértő! Több, mint két hónapja küszködöm hüvelygyulladással. Első körben flukonazol tartalmú Dermyc tablettát kaptam, majd utána készült tenyésztés, és abban coli baktériumot találtak. Erre 1 hetes Ciplox kezelést kaptam. Mivel a következő tenyésztésen enterobaktériumot állapítottak meg, emiatt most Doxycyclin és Klion tablettás kezelést írtak fel. Partneremmel évek óta csakis óvszerrel védekezünk. Kérdéseim a következők lennének: - ezek az erős gyógyszerek mennyire készítik ki a bélrendszert és a hüvelyflórát? - partneremnek szükséges-e bármilyen kezelés? (tünete nincs) - Az enterobaktérium pontosan micsoda? - Megfelelő higiéna betartása mellett hogy kerülhet ilyen nagy számban coli és enterobaktérium a hüvelybe? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! Egy hüvelyglikogéndús váladéka minden kórokozó számára kiváló táptalaj, ezért ha tehetik, elszaporodnak. Legtöbbször vagy gombás agy bakteriális a fertőzés, a baj csak az, hogy egészen más gyógyszerekre pusztulnak el. Sőt az antibiotikum a gobbás fertőzést még támogatja is. Ezért perdöntő a kétféle kórokozófajtát rögtön tisztázni. A hüvely ellenálló képessége az odavaló, védőhatású tejsav baktériumok jelenléte függvénye. Ők gyártják a glikogénből a tejsavat, ami savas hatásával meggátolja a baktériumok elszaporodását, egyszerűen milliárdszám a váladékban eleszik a glikogént a kórokozóktól. Az antibiotikumok megölik a védő tejsav bacikat is, és a mindíg jelenlévő gombák azonnal elszaporodnak a védtelen hüvely glikogénes táptalaján. Ezért nem mindegy, hogy mi a gyógyszer. A gombaellenes szerek pedig nem hatnak a baktériumokra. Két dolog fontos még a kiujulás elkerülésére. A partner mindíg legyen bevonva a kezelésbe, akér úgy, hogy a hüvelybe helyezett kúp után gyógyulófélben legyen együttlét két óra múlva, hogy a megolvadt gyógyszer kenje be a partnert igy tökéletesen. Másrészt, minden gyógykúra b efejezése hüvelyi probiotikum kúpokkal legyen, melyek a leggyorsabban visszatelepítik az elpuszult tejsav baktériumokat.

Kérdés: 2012. szeptember 05., 20:42; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 23:27
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Tisztelt Doktor Úr! Március 7-én kaptam meg az első AstraZeneca oltást, mint krónikus beteg. Két héttel később pozitív lett a PCR tesztem, vagyis...
Astra zeneca oltás