Gyomor fájdalma

Tisztelt Szakértő! Esténként (vagy késő délutánonként) szokott gyomorfájdalmam lenni, ami miatt kiegyenesedve abszolút nem tudok járni. A fájdalom akkor szokott megszűnni, ha legalább negyed-fél órára lefekszem. Volt nekem ilyenem már gyerekkoromban is, de vissza-visszatérő probléma ez nálam. Lehet ez az egészségtelen vagy nem rendszeres táplálkozástól? Vagy a stressztől? Vagy komolyabb dologra is gondoljak? Illetve egy olyan dologra is felfigyeltem már néhány éve (második terhességem idején) , hogy a nyálam éjszakánként, illetve reggel kicsit barnásabb, mintha vérrel lenne színezve. De nem köhögök, nem köhögéssel jön. Sosem rendes vér, csak "színezett" nyál. Lehet ez fogíny miatt? Vagy lehet összefüggéssel a gyomorfájdalmammal? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájás témában

A nyál elszíneződését okozhatja fogászati vagy fül-orr-gégészeti probléma. Ha köhögés, hányás nincs, akkor ez a két terület valószínűsíthető. A fekvésre szűnő hasi fájdalom nehezen besorolható. Érdemes lenne egy hasi ultrahang vizsgálatot és egy labor végeztetni, hogy a nagyobb eltéréseket kizárjuk. A pozícióváltásra való megszűnés miatt én mozgásszervi eredetűnek tartanám a panaszt. Ez esetben a helyes tartás, gerinctorna, masszázs segíthet a panasz megszüntetésében.

Kérdés: 2011. február 24., 08:33; Megválaszolva: 2011. február 25., 12:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR