Gátizom, illetve végbél körül duzzanat

Tisztelt Dr. Bánfalvi Péter! Az alábbiakban kérem a segítségét. 2011. január 24-én azzal a panasszal jelentem meg egy proktológusnál, hogy a végbélnyílás mellett, illetve a gáton 2-3 hete kemény dudort éreztem. A vizsgálatot követően azt a tájékoztatást kaptam, hogy feltehetően a polip okozza a problémát, ezért azt 2011. február 08-án eltávolíttattam. Javasolta továbbá az intim tornát, mert a záróizmom elég gyengén működik. Más problémát azonban nem talált. Sajnos az eredeti problémám - nevezetesen a végbél mellett található kemény dudor, illetve csomó -azóta sem múlt el. Ezt követően elmentem egy nőgyógyászati vizsgáltra, és a doktor úr arról tájékoztatott, hogy a gátizom az, amit érzek, és ez normális. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy valóban „csak” a gátizmot érezhetem, illetve a probléma megszüntethető –e intim tornával, mert sokszor ülés közben is zavar, illetve pl. székletürítés után nagyon megduzzad. Fájdalmat egyébként nem érzek. Megjegyzés: 2 évvel ezelőtt voltam proktológiai vizsgálaton, akkor belső aranyeret is megállapítottak szövődmény nélkül. Az újabb vizsgálat alapján ez a probléma elvileg nem áll fent. Ülőmunkát végzek, keveset mozgok, ezért aggódom, hogy esetleg mégis aranyérrel kapcsolatos a problémám. Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bánfalvy Péter válasza végbél témában

Kedves Hölgyem!

Ön azt várja tőlem, hogy két orvosi szakvélemény között látatlanban tegyek igazságot. Sajnos nem tudok, lehet aranyér, lehet záróizomprobléma, komoly orvosi véleményt a leírtak alapján nem lehet mondani. Hogy ki mit érez, és ezt hogyan mondja el, nagyon viszonylagos, így az elmondása alapján segíteni nem tudok.

Kérdés: 2011. február 20., 12:15; Megválaszolva: 2011. február 22., 09:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás