Magas gpt szint?

Férjemnek napok óta a szeme sarkában halvány sárga foltot figyeltem meg. Kértünk egy laborvizsgálatot, ahol nagyon jó értékei lettek, de a GPT (ALAT) szint 50-es érték lett, miközben 5-41 a "megengedett. Azt mondták, hogy valószínűleg valami olyan ételt evett, ami egy kicsit nehezebben bomlik le, vagy olyan fűszer volt benne, ami szintén nehezbben emészthető. Kb. 3 hete evett étteremben francia hagymalevest, amitől másnapra feldagadt a szája, de aztán le is apadt. Azóta viszont ott van ez a sárga foltocska a szemében. Van okunk aggódni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gpt témában

Kedves Kérdező!

A szemben lévő sárga folt oka lehet koleszterinlerakódás vagy a kötőhártya megvastagodása, általában ártalmatlan jelenség. A GPT mérsékelt emelkedése miatt javasolt májkímélő diéta, májkárosító gygyszerek, alkohol kerülése, érdemes 1-2 hónap múlva megkontrolláltatni, ha akkor is magasabb, hasi ultrahang javasolt.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. március 26., 15:41; Megválaszolva: 2010. március 26., 15:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...