• H2 laktuloz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr!

        Azt szeretném tudni, hogy a H2 kilégzésnél az első napon Laevolac sziruppal nézték a kilégzést. Nekem ennek a vizsgálatnak az értéke pont a határt súrolta. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy azért majd erre is oda kell figyelni (mivel közben a megállapított diagnózis reflux, és nyelőcsőfekély és bélműködési rendellenesség). Meg tudná nekem mondani, hogy ez mit jelent? Mire kell figyelnem? Milyen ételeket kell kerülnöm?

        Köszönettel.

        L.

        WEBBeteg szakértő válasza a laktulóz témában

        Kedves Kérdző!

        A laktulóz teszt pozitivitása gyorsult vékonybél-tranzitra utalhat. Ha nincs gyulladásos bélbetegség, felszívódási zavar illetve egyéb a vékonybelet érintő megbetegedés, gyakori, rendszeres, kis étkezéssel az állapot spontán is rendeződhet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 23:06:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: