• Sárgás talp

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dorktor Nő/Úr!

        Milyen betegség jelét mutathatja az, ha valakinek erősen sárgás színű a talpa? Főleg a sarokpárnán és a lábujjakon figyelhető meg. E mellett gyakori hasi puffadás, és ritkán nyálkás széklet is előfordul. Összefüggésben lehet-e egymással a sárga talp és a bélrendszeri probléma? Kihez lehet fordulni ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a sárgás talp témában

        Kedves Kérdező!

        A tenyerek és talpak sárga elszineződése béta-karotin túlzott bevitele esetén fordul elő (nagy mennyiségű sárga zöldség-gyümölcs fogyasztásakor, répalé gyakori bevitele). A béta-karotin bevitel csökkentésével az eltérés megszűnik. Véleményem szerint ez a tünet nincs összefüggésben a puffadással illetve a nyákos széklettel, ez utóbbiakat étrendi változások okozhatják.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 17:18:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: