Sárgás talp

Tisztelt Dorktor Nő/Úr!

Milyen betegség jelét mutathatja az, ha valakinek erősen sárgás színű a talpa? Főleg a sarokpárnán és a lábujjakon figyelhető meg. E mellett gyakori hasi puffadás, és ritkán nyálkás széklet is előfordul. Összefüggésben lehet-e egymással a sárga talp és a bélrendszeri probléma? Kihez lehet fordulni ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza sárgás talp témában

Kedves Kérdező!

A tenyerek és talpak sárga elszineződése béta-karotin túlzott bevitele esetén fordul elő (nagy mennyiségű sárga zöldség-gyümölcs fogyasztásakor, répalé gyakori bevitele) . A béta-karotin bevitel csökkentésével az eltérés megszűnik. Véleményem szerint ez a tünet nincs összefüggésben a puffadással illetve a nyákos széklettel, ez utóbbiakat étrendi változások okozhatják.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 29., 17:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...