Tüdőgyulladás?

Tisztelt Doktor Ur! Harmadjara vagyok beteg az elmult 1 honapban. Legutobb 18 an kezdődött torokfajassal, hoemelkedessel, gyengeseggel. Covid tesztet csinaltam, pozitiv lett. 1 hetet pihentem, jobban is lettem. Antibiotikumot (augmentin duo), ACC-t kaptam haziorvostol. 26- an kimozdultam este, utana mar gyengenek is ereztem magam. Azota is van enyhe mellkasi, hat fajdalmam, ami foleg mozgasra, kohogesre, nagy levegővételre fokozodik. Haziorvos aznap elküldött mellkas rtg-re, ami negativ lett. Oxigenszaturaciom 95-99 % kozptt mozog, altalaban 96-97%. Laz, hoemelkedes nincs,enyhe gyengeseg van. Neo citrant szedek, kenegetem a mellkasom, pihengetek. Tegnap es mai is csináltam covid tesztet, ezek mar negatívak lettek. Kerdesem az lenne, hogy ez lehet tüdőgyulladás? Olvastam, hogy van, amikor nem jar lazzal. És a mellkas rtg csak később mutatja ki par nappal. Igaz lehet ez? Mit tegyek, mire figyeljek oda? Ez a mellkas,hati fajdalom lehet a sok kohogestol,sok agyban hanyatt fekvestol? Kisse hipochonder vagyok, 3 oltassal covid ellen. Centrum multivitamint, d vitamint es c vitamint szedek. Köszönöm Boldog új évet kívánok

Dr. Plósz János válasza post Covid témában

Nem valószínű a tüdőgyulladás (az a mellkas röntgenen látszik azonnal), a Covid lezajlása és az utána következő regeneratio még járhat ilyen tünetekkel. A vitaminok, bő folyadékpótlás, pihenés, váladékoldó (ACC vagy ambroxol) segíthet gyorsítani a gyógyulást.

Megválaszolva: 2022. december 29.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...
Post Covid / Epe, hasnyálmirigy...
41 éves férfi vagyok,86 kg,183 cm. Kb. másfél hónapja kezdődött, hetekig tartó, erős, száraz köhögésre háziorvosom akti duo-t írt fel. Feltételezhetően COVID...