Higedrázás?

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Múlthét szerda éjjel elég erőteljes hidegrázásom volt. Testhőmet megmérve 36,6-ig ment fel a lázmérő. Tekintve, hogy nekem 35,4 szokott lenni, ahoz képest magas, bár tudom, hogy elméletben ilyen nincs. 2 napot otthon pihentem, hétfőn már dolgoztam. a szombat éjszaka kivételével ez minden éjjel így megy, 2-3 környékén elkezdek fázni, ráz a hideg 2 takaró alatt is. Sajnos a háziorvosom nem foglalkozik velem, annyit mond, ha baj van, hívjak mentőt, egyébként vitaminok. rendszeresen szedek amúgy D.vitamint, multivitamint és c vitamint is. Sajnos a nyaki gerinc résznél kiegyenesedett lorditisem van, ami miatt néha pokoli fejfájásom van, erre Flector Rapidot szedek napi 2-3 csomaggal. Ezzel ideiglenesen kezelhető a dolog, de mindenesetre amikor éjjel felkelek a hidegrázás miatt, nagyon erősen fáj a nyakam is. A szoba amúgy kellemesen meleg 22-24 fokos éjjel is. Mit tudok tenni ezzel az éjszakai láz nélküli hidegrázással? Kezdek kicsit ráparázni a dologra. Azt érzem, hogy kicsit megvagyok fázva, de más tünetem egyáltalán nincs. Köszönöm

Dr. Plósz János válasza hidegrázás témában

Az éjszakai hidegrázás lehet a vírusfertőzés tünete (a megfázásos panaszokkal együtt). Ha nem szűnik pár napon belül, mindenképp érdemes legalább egy laborvizsgálatot csináltatni (vérkép, gyulladásos értékek). Az ilyen folyamatok általában 5-10 nap alatt gyógyulnak. Azonban a Flector gyakori használata sem a gyulladásos bélbetegségnek, sem a veséknek nem tesz jót, e helyett mindenképp más szert kellene találni fájdalomcsillapításra (akár kombinált tramadol+paracetamol készítményt).

Kérdés: 2022. november 29., 07:01; Megválaszolva: 2022. november 29., 07:22

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...