Lehet-e komolyabb (emésztőrendszeri) bajom?

Jó napot kívánok! Nemrég voltam laborban, és az alábbi eredmények születtek. Tavaly voltam gastro-, illetve colonoscopián, diverticulumokat találtam a sigma-bélen. Emellett elsődleges magas vérnyomás betegségem van. Az elmúlt három hónapban intenzívebb fogyókúrába kezdtem, csökkentett szénhidrát bevitellel (kenyér, cukor megvonás) , sok zöldséggel és kevés húsfogyasztással. Kb. 14 kg-ot fogytam 3 hónap alatt. (Augusztustól kezdve, előtte 118 kg voltam.) Ez év márciusában alvadt vér volt a székletem mellett több (3) napon keresztül, a gastroenterológusom szerint anális fisszura volt. Azóta enyhe bal oldali fájdalmaim voltak, a gastroenterológus refluxra gyanakodott 1 hónapja. Eközben post covidos tüneteim is voltak az elmúlt hónapokban, falmozgászavar volt tapasztalható, minimális mértékben. (Ez mára elmúlt.) A fentiek, illetve a labor alapján lehetséges komolyabb problémám? Mit javasolnak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza laborleletek témában

A laborban a fertőzést követő eltérések észlelhetőek, ezek rendeződni fognak. A súlyvesztés mindenképp segít az anyagcsere-állapot javulásában, érdemes folytatni így tovább (bár a fogyás talán intenzívebb, mint a javasolt, az üteme biztosan csökkenni fog, de ez jó így). Ha tavaly volt endoscopos vizsgálat, komolyabb gyomor-bélrendszeri betegség nem várható.

Kérdés: 2021. november 26., 21:31; Megválaszolva: 2021. november 28., 10:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Akut Hasnyálmirigy
Üdvözlet! A kérdés eléggé összetett, a diagnozisok közül nem tudom melyik igaz. Sokat szenvedek má 20 éve a fájdalomtol ami hirtelen, mindig...
Chromogranin A
Tisztelt Doktor Úr! Ez az érték jelezhet valamilyen bajt? (Töltök fel képet a többi eredményről.) Chromogranin A 9,6 ng/mL * (10,0 - 108,0) Előre...
Crohn betegség
Kedves Plósz Doktor Úr! Korábban egy alkalommal már kérdeztem Öntől nagyon korrekt választ kaptam, most...
Mi okozhatja a tüneteim? Reflux?
Kedves Doktor Úr! Tüneteim markánsan december 7 óta jelentkeztek.De vissza gondolva előtte is volt étvágytalanság éjszakai köhögés és...
Fejfájás, homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! Ma délután pihenés közben, mikor feküdtem, homályos foltot kezdtem el látni főleg a bal szememmel, kicsit a jobbal is. Ha...