Hirdetés
      • Végnél környéki kinövés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi kérdéssel kapcsolatosan kérném segítségüket. Röviden összefoglalva: A napokban kissé kellemetlen, enyhén viszkető érzést éreztem a végbelem környékén, így némi ön ellenőrzést követően megnéztem az érintett területet. A végbelem belső részén ( Kb. a végbélnyílástól befelé, oldalt a pereménél - Elnézést a kifejezésért, de kellően széthúzva, szemmel is látható) egy kis dudorra lettem figyelmes. Ránézésre olyan, mint valami pattanás. Érintésre, enyhén érzékeny, puha tapintású, olyan, mintha egy gyógyuló seb lenne. (mintha bőrszerű lenne a teteje) A dologhoz előzetesen hozzá tartozik, hogy kb. 1 héttel ezelőtt a munkahelyemen el kellett mennem mosdóba és figyelembe véve, hogy a körülmények nem a legmegfelelőbbek siettem a "dolgommal". Ezt követően éreztem, mintha a székletem felsértette volna picit a területet. Vérzés nem volt, nem nevezném erős fájdalomnak sem, de azóta érzem az érintett problémát) A fentebb említett önellenőrzést követően aranyérre gyanakodtam így Reparon kenőcsöt vettem, amelyet jelenleg is használok. Úgy érzem némileg javult a helyzet, viszketni nem viszket, illetve nem érzem, hogy lenne valamilyen dudor az érintett területen, ám maga a dudor még mindig jelen van. Némi + információ - Barátnőmmel 2 éve vagyok együtt, szexuálisan mással nem érintkeztem, így HPV-re nem gyanakodnék. Kb. 1 éve volt nőgyógyásznál, akkor nem diagnosztizáltak nála semmit) Székletem minden nap van, állagát tekintve úgy érzem normális, székeléskor nem érzek fájdalmat, vérzést ez idáig egyszer sem tapasztaltam. Színét tekintve világosabb barna. ( Nem sötét, vagy fekete) Hasmenésem, vagy egyéb rendellenes székelési szokás nem volt, hasi fájdalmam nincsen. Előre is elnézést, amennyiben túl sok információt osztottam meg, de az év végi teendők végett, nem tudok most elmenni orvoshoz. Tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a probléma, illetve milyen alternatív otthoni tevékenység segíthet? Szükséges-e aggódnom? Családomban végbélrákos betegséget senkinél nem fordult elő, ugyanakkor aranyér probléma gyakori. Válaszát ezúton is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a végbél témában

        Az eltérést valóban vagy kis belső aranyér vagy végbélnyálkahártya sérülés okozhatja. A Reparon kenőcs segíthet, mellé esetleg érdemes Detralex vagy Venotec tablettát használni pár hétig.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 12., 10:33; Megválaszolva: 2018. december 15., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: