Külső aranyér otthoni kezelése

Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: mintegy 1 héttel ezelőtt elkezdett viszketni székelés után "odabenn" illetve a végbélnyílásomnál. Volt már korábban is ilyen egyszer-kétszer, kicsit kellemetlen volt, de akkor 1-2 napon/héten belül elmúlt. Most viszont 4-5 nap elteltével nyomást kezdtem érezni a végbélnyílásom környékén, majd egyre érzékenyebb lett, elkezdett fájni. Volt egy kis hosszúkás duzzanat felette 1-2 cm-rel, de alig látható. 2 nap elteltével viszont már 3-4 centi hosszú a duzzanat és olyan 1/2 cm széles, jobban ki is dudorodik. (olyan, mintha egy kapszulát ültettek volna a bőröm aláJ) Most már nagyon érzékeny és egyre jobban fáj, főleg ülésből felállva, de (pl. székelés után) van hogy alig tudok menni és este, éjszaka is fájdalomcsillapítót kellett bevennem, mert fekvés közben is fájt. Ülőmunkát végzek, van egy kisgyermekem, akit cipelgetni kell többet, illetve a hörgőimmel volt/van gond a közelmúltban, nagyon sokat erőltetett a köhögés. Én főleg az utóbbira gondolok, meg az ülőmunkára kiváltó okként. Székrekedési problémáim nincsenek. Az lenne a kérdésem, hogy ez külső aranyér-e? (szinte mindenhol csomókról írnak, nem hosszanti duzzanatról) Illetve hogy mit tegyek, meg kell-e mutatnom azért orvosnak? (hetekre, hónapokra előre van csak proktológiára időpontL) Tudom-e és mivel otthon kezelni? (az Algoflexen kívül még Lioton géllel kenem, azt olvastam, az segíthet még a kezelésben) Válaszát és segítségét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza végbél témában

Tisztelt Kérdező!

Leírás alapján nem dönthető el, hogy pontosan mi az elváltozás, amit észlel. Személyes vizsgálat szükséges. Addig is amíg eljut a proktológiára felkeresheti háziorvosát is a panaszával, illetve sebészeti szakrendelést is. A sebészetre nem kell beutaló és általában időpontot sem kell előre kérni.Sajnos amíg nem tudjuk, hogy tulajdonképpen mi a baj, addig kezelést sem lehet javasolni. Amennyiben aranyérről van szó, gyógyszertárban vény nélküli kenőcsöket lehet kapni, több félét is, a gyógyszerész segítségét kérheti. Mielőbbi jobbulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2017. szeptember 25., 12:49; Megválaszolva: 2017. szeptember 28., 20:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a probléma?
Üdvözlöm. Lassan egy éve szenvedek végbél repedéssel, legutóbb két hónapja voltam proktológusnál. Ugyan azt a kúpot kaptam mint tavaly,amíg...
Végbél váladék
Tisztelt Doktor Úr! Végbél sipoly műtét után végbél váladék jelentkezett újból. Ultrahangos vizsgálat nem mutatott váladékozó sipolyt....
Végnél környéki kinövés
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi kérdéssel kapcsolatosan kérném segítségüket. Röviden összefoglalva: A napokban kissé kellemetlen, enyhén...
Mi okozhatja a problémámat?
Gyerek korom óta beszokott repedni a végbelem, mindig kezeltem neugranormonnal, reparon kenöccsel. Utobbi években egyre jobban berepedt majdnem hetente...
Végbél kellemetlen panasz
Üdvözlöm, panaszom inkább kellemetlen, mint fájdalmas.olyan mintha a vegbelembol valamilyen folyadék (talán zselé szerű anyag) random "ürülne"ez...