Tanácsot kérnék

Üdvözlöm Doktor úr a nevem Rita! Körülbelül 3 éve gyomorfájás állandó hányinger és hányás tünetek jelentkeztek nálam, gyomortükrözés és labor vizsgálatok után egy gasztroenterológiai magánrendelésen egy kilégzéses teszt pozitív lett a Helicobacter Plyori tekintetében amit egy kombinált antibiotikumos kúrával sikerült leküzdenem! Most hasonló tünetek jelentkeztek ezért a gyomortükrözés ismét megtörtént de nem találtak a baktériumra és más rendellenességre utaló jeleket sem, és egy patikában kapható vérmintából a baktérium jelenléténél a szervezet által termelt antitestek jelenlétét kimutató gyors teszt is negatív lett, bár erről nem tudom mennyire kezelhetem tényként az eredményt. Körülbelül két hete kezdődtek a tünetek étvágytalanság hullámzó intenzitással hányinger (este éjszaka fokozódik) gyomorégés! Orvosi javallatra azóta diétázom kerülöm a fűszeres, zsíros ételeket de ahogyan mondtam étvágyam sem nagyon van! A legfontosabb hogy mindemelett van egy több éve fennálló pánikbetegségem ami okozhat állandó belső feszültséget és ebből adódóan gyomorideget is ami kiválthatja a tüneteimet, de meg szeretnék nyugodni hogy kizártam minden lehetőségét annak hogy valamilyen emésztőrendszeri megbetegedésem van! Nagyon kíváncsian várom a véleményét és javaslatát! Nagyon köszönöm hogy időt szakít a válaszra!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájás témában

A negatív gastroscopia és a vérből való antitest kimutatás negativitása is teljesen a Helicobacter fertőzés ellen szól, a tükrözés pedig kizárja a nyelőcső-gyomor-nyombél területének komolyabb eltéréseit. A panaszát okozhatja a stressz (ez fokozza a savtermelést, csökkenti a nyálkahártya savval szembeni védekezőképességét) , de akár a gyomor-bélhurut is. A diéta és ennek fokozatos bővítése mindenképp jó tanács, érdemes lehet még pre- és probiotikumot használni legalább 1 hónapig az esetleges bélflórakárosodás helyreállítására.

Kérdés: 2015. október 27., 20:16; Megválaszolva: 2015. október 27., 21:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfájás?
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mitől fájhat a gyomrom? Négy napja fájdogál, nem vészes csak az az idegesítő gyomorfájás. Fáj is meg...
Gyomorfájás hajolgatás és stressz...
Gyakran fáj a gyomrom. Ha sokat hajolok, ha ritkán eszem vagy az stressz miatt. Miután bevettem a gyógyszerem, lassan enyhül a fájdalom. Hányingerrel...
Gyomorfájdalom minden étkezés után
Tisztelt Doktor úr/ nő! Nekem olyan problémám van körülbelűl már egy hónapja, hogy a nap minden pontjában fáj a gyomrom, és ez evés után...
Gyomorfájdalom puffadással, nem...
Kedves Doktornő/Úr! Vasárnap délután hirtelen gyomorfájdalom jelentkezett, azt hittem, éhség miatt, és majd vacsora után elmúlik. Sajnos azóta...
Fáj a gyomrom, étkezés után...
Tisztelt Szakértő! Pár éve szenvedek gyomorfájással. Gasztroentorologiai viszgálaton voltam párszor, e csak a hasi ultrahangig jutottam, mert nagyon...