Szedhetem?

Szeretném megkérdezni, hogy 2 éve volt egy nyombélfekély gyanús tünetem. Gyomortükrözés nem erősítette meg, de mivel az eset után kb. két hét után volt a tükrözés esetlegesen be is gyógyulhatott, volt ilyen vélemény. Tünetmentes vagyok. Ajánlották az " ASA Protect Pharmavit 100 mg." filmtablettát szedni, egy esetleges strok megelőzésére.Napi egy db. szedését javasolták. Kérdésem, hogy szedhetem-e valóban ezt a készítményt? Továbbá ha esetlegesen alkoholt / bor/ iszom, az mennyiben befolyásolja a hatását a gyógyszernek, vagy esetlegesen nem lép-e fel valamilyen káros reakció?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza ASA témában

Az alkoholnak nincs interakciója az aspirinnel (ASA) , de a gyógyszer fokozza a gyomor-nyombélfekély kialakulásának kockázatát, illetve nem ritka, hogy gyomorpanaszokat okoz szedése.

Kérdés: 2015. február 25., 14:04; Megválaszolva: 2015. február 25., 14:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett