Omeprazol - mikortól hat?

Négy hónapja szedem az omeprazol 20mg kapszulát, naponta egyet. A gyógyszertöl elmúlt a gyomorfájásom. Viszont négy napja elhagytam az gyógyszer szedését, és újból elkezdett fájni a gyomrom és a hasam környéke.1hete szedem ismét az opemrazol gyógyszert, és naponta 3 tasak ulcogant, de még mindig fáj a gyomrom és az hasam környéke.Evés után 1 órával.4 hónappal ezelött gyomorgyulladásra és nyelőcsőfekélyre kaptam a gyógyszert, amitöl el is múlt a gyomorfájásom. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő kell, hogy elmúljon a gyomorfájás és a gyógyszer ismét hatásos legyen?

Dr. Plósz János válasza gyomorfájás témában

Tisztelt Kérdező!

A gyógyszer hatása néhány napon belül alakul ki, az Ulcogant pedig azonnal hat. Ha panaszai megegyeznek a korábbiakkal, akkor várhatóan hatni fog a gyógyszer. Ha más típusúak a panaszok, további kivizsgálás, esetleg gyógyszerváltás válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Dr. Plósz János gastroenterológus

Kérdés: 2008. július 30., 09:52 ;Megválaszolva: 2011. április 08., 13:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfájás?
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mitől fájhat a gyomrom? Négy napja fájdogál, nem vészes csak az az idegesítő gyomorfájás. Fáj is meg...
Tanácsot kérnék
Üdvözlöm Doktor úr a nevem Rita! Körülbelül 3 éve gyomorfájás állandó hányinger és hányás tünetek jelentkeztek nálam, gyomortükrözés és...
Gyomorfájás hajolgatás és stressz...
Gyakran fáj a gyomrom. Ha sokat hajolok, ha ritkán eszem vagy az stressz miatt. Miután bevettem a gyógyszerem, lassan enyhül a fájdalom. Hányingerrel...
Gyomorfájdalom minden étkezés után
Tisztelt Doktor úr/ nő! Nekem olyan problémám van körülbelűl már egy hónapja, hogy a nap minden pontjában fáj a gyomrom, és ez evés után...
Gyomorfájdalom puffadással, nem...
Kedves Doktornő/Úr! Vasárnap délután hirtelen gyomorfájdalom jelentkezett, azt hittem, éhség miatt, és majd vacsora után elmúlik. Sajnos azóta...