Gamma Gt. kóros szintje

GGT eredményem 682, az utbbi 5 éveben 250-ről emelkedett ide. Kb. 30 éve napi rendszerességgel fogyasztok alkoholt, napi kb. 1 l minőségi borból, hosszú lépés formájában (3X-os higítás) . 2-es cukorbetegségem van, magas vérnyomásom, 5 féle gyógyszert szedek. Legalont 140-et szedek évek óta, naíponta kétszer. Mennyi ideig kell absztinenciát tartanom ahhoz, hogy kiderüljön, az alkohol fogyasztás okozza-e kizárólag a GGT kórosan magas szintjét, vagy más is közrejátszik? Mennyi alkoholmentes idő alatt áll vissza a GGT normális szintre, ha a magas érték oka kizárólag az alkohol? Köszönöm a válaszukat!

Dr. Plósz János válasza GGT témában

1-2 hónap alatt kiderül, hogy milyen mértékben felelős az alkohol a GGT-emelkedésben. Absztinencia mellett általában pár hét alatt, ha nem is a normális szintre, de mindképp csökkenni szokott az érték. A cukorbetegség mellett amúgy is aggályos az alkoholfogyasztás.

Kérdés: 2013. október 03., 15:56 ;Megválaszolva: 2013. október 06., 14:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Indokolatlannak tűnő GGT
Korábban keményen ittam, 17 éve egy kortyot (! ) sem. A "szokásos" panaszokon kívül - vérnyomás, ízületi problémák, köszvény - elfogadható...
Túl magas GGT érték (473 U/l)
Jobb borda ív alatt görcsös fájdalom, teltség érzet.Nem iszom, nagyon ritkán alkalomszerűen! Gyógyszert nem szedek rendszeresen.Viszont renszertelen...
Labor vizsgálat
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyám laboreredményében a Gamma GT 225 értéket mutat. Epére már nagyon régen meg van műtve. A jobb oldalát fájlalja...
Labor Se GGT!
Üdvözlöm!...
Pajzsmirigy alulműködés
Jelenleg 26 hetes terhes vagyok, eddig semmilyen probléma nem volt a pajzsmirigyemmel, utoljára aug. 18-án vizsgálták. A mostani vizsgálat eredménye ez...