Édes szájíz oka?

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Egy éve édes ízt érzek folyamatosan a szánban, mindegy mit eszem/még a savanyú káposztánál is/. A vércukorszintem normális. Az édes gyümölcsöket nagyon kívánom. A fogaim nincsenek elhanyagolva, elég sokat dohányzom /45 éve/, és gyakori fogmosás után is megmarad az édes íz a számban.Kilenc éve használok orrcseppet, naponta 3-4 alkalommal.Nyolv éve katéterezéssel vettek észre egy talpon kihordott szívinfarktust, amire azóta is gyógyszereket szedek. Az étkezéseket halogatom, mivel már előre tudom, hogy minden étel íze édes.Egy év alatt 14 kg-ot fogytam.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Molnár László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza édes szájíz témában

A folyamatos édes íz érzését több kórállapot okozhatja. Ideggyógyászati vonatkozásban speciális epilepsia, esetleg stroke maradványa, a szaglóhám károsodása (ez az Ön esetében a dohányzás illetve a tartós orrcsepp használat miatt kézenfekvő lenne) eredményezheti. Okozhatja krónikus gyulladásos folyamat az arcüregek területén, de akár reflux betegség is. Tehát a javaslat: neurológiai, fül-orr-gégészeti és gastroenterológiai vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2012. október 18., 13:49; Megválaszolva: 2012. október 19., 11:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...
Duodenum (E. Biopsz.)
A duodenum E. Biopszia lelete A Biopszia mikroszkopikus vizsgálata során muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyalkahartya...
Felnőttkori pattanások
Kedves Dr úr. 28 éves férfi vagyok és még mindig jelentkeznek pattanások az arcomon, hátamon, mellkasomon, fejemen. Ezek gennyes pattanások vagy...
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt